Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Laat je inspireren door de Akte Inspirator

Zodra ik een nieuw tabblad op mijn browser Firefox open, word ik verrast met een historische akte dankzij de Akte Inspirator.

akte inspirator

In de add-on (of extensie) zijn opties die ik kan instellen. B.v. of ik een willekeurige akte wil zien, of een akte met een door mijzelf ingestelde achternaam. Ik heb al mijn stamboomnamen ingevuld, omdat ik die namen altijd wil volgen.

Dus iedere keer als je een tabblad in je browser opent, krijg nieuwe inspiratie voor je stamboomonderzoek. Weg met die saaie witte pagina’s!

Deze optie is voor iedere genealoog leuk, want het prikkelt je direct om verder op onderzoek uit te gaan. Aan de andere kant is het een fikse voeding voor je verslaving.

Gratis inspiratie

En inderdaad, onlangs werd ik erg verrast door een akte met de naam Morison. Mijn oma heette Morison en is een weinig voorkomende naam. Zodra een akte op je tabblad verschijnt, en die is langer dan je scherm, dan kun je met je muiswiel de akte scrollen.

Linksonder zie je het logo van het archief waar de akte vandaan komt. Als je hierop klikt, kom je direct uit op Open Archieven met nog meer gegevens.

‘Het is wijs om mensen te inspireren om dingen te doen en hen daarna te laten denken dat het hun eigen idee was.’
– Nelson Mandela

De mogelijkheden van het groene boompje

Rechtsboven zie je het groene boompje van de Genealogie Werkbalk. Zodra je daarop klikt krijg je meerdere zoekfuncties te zien.

Je kunt hierin direct zoeken in bronnen, zoeken naar specifieke scans en zoeken naar archieven.

akte inspirator

Conclusie

Installeer snel de gratis Akte Inspirator en weg met die witte pagina’s. Want hiermee kan je op onverwachte momenten zomaar pareltjes in je schoot geworpen krijgen!

Installeer voor Firefox Installeer voor Chrome Installeer voor Edge

Lees ook:

Fouten in een stamboom
Het verschil tussen overlijden en begraven
Verrijk je stamboom (2/3) en (3/3)
Hulp bij het maken van je stamboom
Een prachtig boek van je stamboom
Wat zijn memories van successie?
Wat is kwartierherhaling of -verlies?
Je stamboom toevoegen aan een collectie

Kwartierstaten Yolanda Lippens

Reageer op dit artikel
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...