Nieuwsbrief januari 2018

Mijn nieuwsbrief van januari 2018.

Beste abonnee,

Laat ik beginnen met het goede nieuws dat het mysterie van mijn opa Andries Dannenburg is opgelost! Dankzij Joke Andriessen ben ik op het spoor gekomen van het nieuwe gezin van mijn opa.

Inmiddels heb ik warm contact met zijn oudste stiefdochter die mij van alles heeft verteld. Ik ben een blij en dankbaar mens! Lees hier de volledige update. Ik verstuur deze nieuwsbrief niet alleen naar geïnteresseerden, maar ook naar familieleden. Want naast het schrijven blijf ik met de Sherlock Holmes pet doorspeuren. En met succes!

Update familie onderzoek

theunis hf
Hendrik Frederik Theunis

LIPPENS-familie opgelet:
In onze familie zat een echte Zouaaf. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik daarover, waarop onze 3e neef vanuit België mij vertelde dat hij een oud inschrijvingsbewijs van zijn overgrootvader had. Zie de scan in het artikel.

MORISON-familie opgelet:
Naast dat ik een hele tak op NL Indie heb gevonden, ben ik ook bezig om onze Schotse Brickwall te doorbreken. Is onze voorvader Jacobus Morison in 1721 als Schotse handelaar naar Zeeland gevaren en uiteindelijk in Utrecht terechtgekomen, waar hij in 1732 de welgestelde Cunera Bosch trouwde? Ik hoop zijn ouders overzee te vinden. Ik hou jullie op de hoogte.

THEUNIS-familie opgelet:
Via de marktkaarten in Amsterdam kwam ik op het spoor van enkele geregistreerde Theunis-sen met foto. Zie rechts de foto van Hendrik Frederik Theunis (kleinzoon van J.F. Theunis x M.C. Pees), geregistreerd in 1940 als ‘marktkoopman met groenten ‘ op de markt op de Lindengracht. Ondanks dat hij in armoede zal hebben geleefd, lijkt hij op een filmster uit een Pietje Bell film.

Ik heb maar liefst acht nieuwe artikelen geschreven. Waar haal ik het toch vandaan?

Zeeuwen gezocht in Zeeland
Smullen van oude filmbeelden
Bladeren door oude telefoongidsen, hoe doe je dat?
Kentekenplaten van vroeger zoeken
Gratis meedoen op het stamboomforum
Dankzij mijn stamboom heb ik dit geleerd van mijn voorouders
Toegang tot bidprentjes verzamelingen
Tips om documenten te archiveren voor je stamboom

Vraag van de maand

Wat betekent de afkorting N.N. op een doopakte?
Vind hier een hint. Met dank aan Martha Sustronk.

Lees hier alle antwoorden op de ‘vraag van de maand’.
Weet jij een leuke vraag? Stuur hem in!

Cursus Paleografie

Leonard van Kessel geeft regelmatig cursussen in Paleografie, ofwel oude handschriften lezen. Zijn cursus start in maart in de Mookhoek (Hoeksche Waard) en duurt 10 dinsdagavonden (of in overleg een andere avond). Voor vragen of inschrijving neem contact met Leonard op.

Workshop Familieverhaal schrijven

Yoeke Nagel geeft op za. 7 april een workshop familieverhaal schrijven. Ik zal aanwezig zijn om je te helpen met je stamboom, Yoeke zal je leren om daar een mooi verhaal van te maken. Ik hoop je daar te ontmoeten

De twee meest bezochte artikelen van dec 2017

Stamboom aktes en documenten delen doe je zo!
Register met Amsterdamse doodsoorzaken is schatkist

Foto van de maand

1957, mijn opa met zijn oudste stiefdochter (foto onlangs van haar gekregen). Opvallend detail: hij draagt nog steeds de trouwring van mijn oma. Lees hier de volledige update.

opa andries

Overzicht van alle nieuwsbrieven
Mijn up to date stamboomoverzicht

Nieuwsbrief juni 2018
Nieuwsbrief april 2018
Nieuwsbrief februari 2018
Nieuwsbrief december 2017
Nieuwsbrief november 2017
Nieuwsbrief oktober 2017
Nieuwsbrief september 2017

Lees ook:

Verre neven en nichten noem je zo
Corona pandemie en Spaanse Griep in 1918
Handleiding huwelijksregister
20 vragen over stamboomonderzoek
Een Infographic maken van je stamboom
Amsterdamse uitspraken voor doodgaan
Wat is een Akte van Indemniteit?
Welkom in de jaren van je voorouders
Pinterest gebruiken voor stamboom onderzoek?
Handleiding stamboomonderzoek
Leer Latijn voor genealogisch onderzoek
Bladeren door oude telefoongidsen

DTB, geboorte, huwelijksregistersFoto’s ordenen VastlopersMijn vooroudersReünie organiseren

→ Lees ook:
Webinars en Live Overzicht handleidingen Kranten van vroeger
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Tip: Zo gebruik je de akte checklist
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief

Je ontvangt maandelijks nieuwe artikelen

Interessante artikelen

Aan de slag met zoeken

yory