Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

TV serie ‘Napoleon in Holland’ met Huub Stapel

Omroep Max heeft in 2019 een prachtige TV serie gemaakt over ‘Napoleon in Holland’ met Huub Stapel als verteller.

napoleon in holland
Foto: Omroep Max, screenshot aflevering

Nu ben ik wat bevooroordeeld, want ik heb een mega ‘crush’ op Huub Stapel. Dus het bekijken van deze serie was voor mij kwijlen met de kraan open. Maar gelukkig was ik nog wel in staat om ook te genieten van de inhoud.

Terug in de tijd

Deze TV serie bestaat uit 4 afleveringen waar Huub Stapel niet alleen vertelt over Napoleon, maar hij is zelf ook aanwezig in de historische scenes.

Al vertellend loopt, danst, schuilt en viert hij samen met het volk alle gebeurtenissen over Napoleon. Dit voelt alsof jezelf in een tijdmachine alles meebeleefd.

De onderwerpen

Iedere aflevering duurt helaas maar 45 minuten, en bevatten de volgende onderwerpen:

Aflevering 1

Napoleon wil Nederland veroveren. Hij reist van Vlissingen naar Dordrecht, Gorinchem en Vianen naar Utrecht. Huub Stapel gaat op onderzoek uit wat er nog over is van zijn bezoeken.

Aflevering 2

Napoleon bezoekt Haarlem en Amsterdam. Om orde op zaken te stellen maakt hij zijn broer Lodewijk Koning van Holland. Maar die voldoet al snel niet aan zijn wensen, en onttroont hem resoluut. Huub gaat op zoek naar de invloed die Lodewijk op Holland heeft gehad.

Aflevering 3

Napoleon reist naar Katwijk, Den Helder, Rotterdam en Zwolle. Hij wil vaststellen dat Holland sterk genoeg is tegen Engeland en inspecteert daarom de vestingwerken. Bovendien voert hij de militaire dienstplicht in wat zijn relatie met de Hollanders overigens flink verslechterde.

‘Ik vrees vier vijandige kranten meer dan duizend bajonetten.’
– Napoleon Bonaparte, Frans staatsman en keizer (1769-1821)


Aflevering 4

Het is duidelijk wie er de baas is in Holland; Napoleon. Hij bezoekt Nijmegen en trekt Duitsland in via Grave. Wat voor erfenis hebben we van Napoleon overgehouden? En wat is er aan de hand met zijn graf in Parijs?

Kijk naar de TV serie

De serie is te zien op NL Ziet, maar als je daar geen betaald account hebt kan je ze ook terugkijken op:

Uitzending Gemist TV Blik

Meld direct een fout | Vergeet geen verjaardagen meer | Zwart-wit foto's inkleuren | De Tromslager
Vind weeskinderen
Personeel bij de NS
Betaalde belastingen
Wat is een nooddoop?
Wie heeft er geroddeld?!
Volkstellingen in NL
‘TV serie ‘Napoleon in Holland’ met Huub Stapel erg fascinerend’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...