Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Overzicht van de voorouders van Yolanda Lippens

In dit overzicht krijg je een beeld van de voorouders van Yolanda Lippens (ik). Het is per generatie gesplitst, met alle data die ik momenteel tot mijn beschikking heb.

Voor een volledig overzicht van al mijn voorouders kan je mijn kwartierstaten bekijken.

Mijn stamboomnamen zijn (blauw = vader, roze = moeder)

Vaders kant
Moeders kant
Lippens
Koenen
van Ommen
Smulders
vd Heijdt
van Baak
Pronk
Noordeman
Boetberg
Tammes
Pees
Roelofs
‘Een van de grootste mysteries van het familieleven is, dat een niksnut van een aanstaande schoonzoon kan veranderen in de vader van het intelligentste kleinkind ter wereld.’
– Luis Alberto Lopez Mayer, Italiaans aforist
Voorouders-van-Yolanda-Lippens

Een mooie lijst, maar ik ben nog op zoek naar deze personen, wie kan mij verder helpen?

Wist je trouwens dat een bet-bet-bet-betovergrootvader niet bestaat? En dat het ook niet een achter-achter-achterneef kan zijn? Handig om te weten zijn de richtlijnen hoe vroeger kinderen werden vernoemd.

Ik smul van TV-series als ‘Verborgen Verleden’ en het Britse ‘Who Do You Think You Are’ waarin levens van voorouders worden besproken, precies in dat tijdsbeeld.

Handleidingen

Ik heb enkele handleidingen geschreven voor het bevolkings-, DTB-, geboorte-, huwelijks- en overlijdensregister.

Hier vind je 20 antwoorden op vragen bij stamboomonderzoek, en waarom Amsterdammers doodgingen tussen 1854-1940.

De alleroudste

De alleroudste registratie van de naam Lippens die ik gevonden heb is Jan Lippens in een ambachtenregister uit 1417 in Brussel. Of hij daadwerkelijk één van mijn voorvaders is weet ik nog niet, maar het zou zomaar kunnen.

jan lippens 1417

Zie mijn complete stamboom up-to-date op My Heritage.

Lees ook:

Handleiding stamboomonderzoek
Maak een Genealogie Startpagina
Herkomst van de naam van Eunen
Hulp bij stamboomonderzoek is nabij!
Huwelijk tussen neef en nicht
Ontvang meldingen van de Zoekopdracht monitor
Zo doe je stamboomonderzoek stap voor stap
Pinterest voor je stamboom
Statistieken uit je stamboom
Het geven van meerdere voornamen kostte geld!
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...