Kwartierstaat Claeys

Kwartierstaat Claeys

De kwartierstaat Claeys startende vanaf mijn oudmoeder, Barbara Theresia Claeys. Een oudmoeder is de moeder van een betovergrootmoeder.

Barbara was gehuwd met mijn oudvader Jacobus Franciscus Lippens, waar meer voorouders van bekend zijn.

Een kwartierstaat is woord wat veel wordt gebruikt bij genealogie, het is hetzelfde als een stamboom. Lees hier meer over de volgnummers en symbolen die er bij genealogie wordt gebruikt.

Stamboom familie Claeys

Omdat deze kwartierstaat begint vanaf mijn oudmoeder, geboren in 1786, heb ik nog niet veel meer voorouders gevonden. De naam Claeys komt in de regio Adegem, Belgie (Meetjesland) veelvuldig voor. Ik vermoed dat er nog veel te vinden is, echter staan nog niet alle Belgische bronnen online.

Daarbij bevatten de bronnen die er zijn, voornamelijk oud handschrift zowel in het Frans als in het Latijn, wat het ontcijferen lastig maakt. Inmideels is veel gedigitaliseerd, maar nog lang niet alles.

De achternaam Claeys komt het meest voor in Belgie namelijk 62.500 keer, tegenover 110 in Nederland. Met recht een Belgische naam. In Nederland zal de naam vaak verbasterd zijn naar ‘Klaas’ of ‘Klaassen’, wat met deze schrijfwijze een typische Nederlandse naam is geworden.

Feit is dat ik naast de Lippens-tak, ook veel neven en nichten heb aan de Claeys-tak!

 

1ste Generaties

 

1. Barbara Theresia Claeys [Lippens] is geboren op 4 dec. 1786 in Adegem, Belgie en overleden op 25 mei 1859 in Amsterdam, NH, NL. Op 8 jan 1818 huwde zij Jacobus Franciscus Lippens in Breskens, ZL, NL.

 

  Andere gebeurtenissen in het leven van Barbara Theresia Claeys [Lippens]
 
 
Naaister / Winkelierster
 
 
Rooms-katholiek

 

  Vader: 2. Benedictus Claeys is geboren in 1741 in Ursel, Belgie en overleden Voor 1818.

 

  Moeder: 3. Maria van den Hende [Claeys] is geboren in 1751 in Adegem, Belgie en overleden Na 1818.

 

2de Generaties (Ouders)

 

2. Benedictus Claeys is geboren in 1741 in Ursel, Belgie en overleden Voor 1818. Hij huwde Maria van den Hende [Claeys].

 

3. Maria van den Hende [Claeys] is geboren in 1751 in Adegem, Belgie en overleden Na 1818.

  Deze 2e generatie ouders is berekend vanaf de startpersoon Barbara Theresia Claeys. Uiteindelijk is Benedictus Claeys de vader van mijn oudmoeder, dus mijn oudgrootvader.   Heb jij meer informatie over de familie Claeys? Dan hoor ik graag van je.   Deze kwartierstaat Claeys is een HTML rapport uit mijn database en wordt regelmatig geupdate.

Stamboom familie Claeys.  

kwartierstaat claeys stamboom-1

Deel dit artikel op

Ga naar de auteurspagina

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief

Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Tip: Zo gebruik je de akte checklist

Interessante artikelen

Aan de slag met zoeken

yory
Deel dit artikel op