Over Yolanda Lippens

Ik ben Yolanda Lippens. De naam van deze site Yory is een afkortingen samenvoeging van Yolanda en Jerry.

Na de middelbare school ben ik direct gaan werken. Mijn doel was geld verdienen voor reizen. Door de drang om de wereld te zien behaalde ik mijn reisdiploma’s, waarna ik voor diverse reisbureau’s ging werken.

yolanda lippens

Dankzij een ticketopleiding in de VS (Texas) – waarna ik de kennis moest overdragen aan mijn reiscollega’s – kwam ik erachter dat het lesgeven mij wel erg gemakkelijk afging.

Switch van Reizen naar IT

Door de recessies in de reisbranche die startte in de jaren ’90, maakte ik een carriereswitch naar de IT. Ik begon op een helpdesk (thuisbankieren), maar door mijn autodidactische kwaliteiten werd ik snel gevraagd om in te vallen als softwaredocent.

Met weinig voorbereiding en puur op gevoel stond ik diezelfde avond voor dertig man les te geven over Word, Excel en Powerpoint. Spannend en – achteraf – leuk!

Vanaf die tijd ben ik werkzaam geweest als Applicatie- en systeembeheerder, Webdesigner en IT Adviseur. Jobs als Software Consultant/Trainer met presenteren en webinars geven waren de krenten in de pap.

Door mijn interesse in alle mogelijkheden van het internet, heb ik mijzelf verder gespecialiseerd in Online Marketing en Social Media, vooral ‘magnetic headlines’. Dit gecombineerd met mijn passie voor schrijven, is een fijne combinatie.

Wat ik écht wil

Door enkele dieptepunten in mijn leven en een destijds kwakkelende gezondheid, kreeg ik eind jaren ’90 een burn-out. Dat was de spiegel die nodig was voor een psychologische en fysieke transformatie. Ik zal mijn naam en geboortedatum altijd houden, maar de rest is sinds 2004 volledig vernieuwd.

Mede dankzij een nieuwe (deze keer gezonde) relatie, leuke en inspirerende banen, personal coaching, seminars en workshops op het gebied van zelfontwikkeling en Mastermind, heb ik duidelijk in beeld gekregen wat ik écht wil:

Mijn kennis doorgeven via webinars, mijn passie voor schrijven neerzetten, reizen (Florida, VS), genealogie, actief blijven in Online Marketing en Social Media, kennisoverdracht, mensen bij elkaar brengen, inspireren, enthousiasmeren en altijd mezelf blijven ontwikkelen.

Schrijfstijlen

Yolanda Lippens successfully completed the Yoast SEO for WordPress (block editor) course!

Ik kan een aankondiging, artikel, blog, breaking news, column, conclusies, correspondentie, e-book, infomercial, headlines, handleiding, headlines, interview, inzichten, klachtonderbouwing, lijsten, super magnetic headlines, motivatie, nieuwsbrief, persbericht, review, salespages, satirisch nieuws, SEO gericht, slogans, stappenplan, stroomdiagram, takenverdeling, videoscript schrijven. Alles met of zonder humor twist.

Hou er wel rekening mee dat mijn schrijfstijl voor mijn genealogie artikelen anders is dan mijn privé columns. Dit heeft alles te maken met mijn focus voor SEO, waarbij ik voor de artikelen een andere schrijfstijl hanteer dan voor mijn prive columns. Sinds 2020 heb ik een Yoast certificaat waar ik erg trots op ben (there is more to come!).

Verder…

Ik hou erg van fitness en wandelen, heb een oprechte interesse in de ander en hou van gesprekken met diepgang. Ook krijg ik veel energie van lesgeven én les krijgen. En ik werk heel graag en hard maar dan wel uit vrijheid en groei.

Leren; of het nu is over (Amerikaanse) geschiedenis, archeologie, genealogie, cultuur, software, landen, Social Media, Mastermind, zelfontwikkeling of gezondheid. Dan vooral hoe wij voor de gek worden gehouden m.b.t. voeding, milieu, reclames en de negatieve invloeden van buitenaf.

We moeten leren zelf keuzes maken die het beste voor ons zijn, in de breedste zin van het woord!

Bekijk hier mijn vakantie albums

Bekijk hier mijn videokanaal

Overzicht van mijn stamboom

Mijn verzameling stamboom aktes

Mijn privé columns

Yolanda Lippens successfully completed the Yoast SEO for WordPress (block editor) course!
cloud yolanda-lippens-yory

Lees ook de kranten van toen:

Afstaan van een kind
Advertenties van vroeger
Nieuws in oude kranten
Klachten en vuile laster!
Oproepen van toen
Interview in de Volkskrant
Relaties en huwelijk in de kranten
Zoeken in oude kranten
‘Over Yolanda Lippens’
Deel dit artikel op

Ga naar de auteurspagina

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief

Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Tip: Zo gebruik je de akte checklist

Interessante artikelen

Aan de slag met zoeken

yory
Deel dit artikel op