Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Over Yolanda Lippens

Ik ben Yolanda Lippens. De naam van deze site Yory is een afkortingen samenvoeging van Yolanda en Jerry.

Na de middelbare school ben ik direct gaan werken. Mijn doel was geld verdienen voor reizen. Door de drang om de wereld te zien behaalde ik mijn reisdiploma’s, waarna ik voor diverse reisbureau’s ging werken.

yolanda lippens

Dankzij een ticketopleiding in de VS (Texas) – waarna ik de kennis moest overdragen aan mijn reiscollega’s – kwam ik erachter dat het lesgeven mij wel erg gemakkelijk afging.

Switch van Reizen naar IT

Door de recessies in de reisbranche die startte in de jaren ’90, maakte ik een carriereswitch naar de IT. Ik begon op een helpdesk (thuisbankieren), maar door mijn autodidactische kwaliteiten werd ik snel gevraagd om in te vallen als softwaredocent.

Met weinig voorbereiding en puur op gevoel stond ik diezelfde avond voor dertig man les te geven over Word, Excel en Powerpoint. Spannend en – achteraf – leuk!

Vanaf die tijd ben ik werkzaam geweest als Applicatie- en systeembeheerder, Webdesigner en IT Adviseur. Jobs als Software Consultant/Trainer met presenteren en webinars geven waren de krenten in de pap.

Door mijn interesse in alle mogelijkheden van het internet, heb ik mijzelf verder gespecialiseerd in Online Marketing en Social Media, vooral ‘magnetic headlines’. Dit gecombineerd met mijn passie voor schrijven, is een fijne combinatie.

Wat ik écht wil

Door enkele dieptepunten in mijn leven en een destijds kwakkelende gezondheid, kreeg ik eind jaren ’90 een burn-out. Dat was de spiegel die nodig was voor een psychologische en fysieke transformatie. Ik zal mijn naam en geboortedatum altijd houden, maar de rest is sinds 2004 volledig vernieuwd.

Mede dankzij een nieuwe (deze keer gezonde) relatie, leuke en inspirerende banen, personal coaching, seminars en workshops op het gebied van zelfontwikkeling en Mastermind, heb ik duidelijk in beeld gekregen wat ik écht wil:

Mijn kennis doorgeven via webinars, mijn passie voor schrijven neerzetten, reizen (Florida, VS), genealogie, actief blijven in Online Marketing en Social Media, kennisoverdracht, mensen bij elkaar brengen, inspireren, enthousiasmeren en altijd mezelf blijven ontwikkelen.

Schrijfstijlen

Yolanda Lippens successfully completed the Yoast SEO for WordPress (block editor) course!

Ik kan een aankondiging, artikel, blog, breaking news, column, conclusies, correspondentie, e-book, infomercial, headlines, handleiding, headlines, interview, inzichten, klachtonderbouwing, lijsten, super magnetic headlines, motivatie, nieuwsbrief, persbericht, review, salespages, satirisch nieuws, SEO gericht, slogans, stappenplan, stroomdiagram, takenverdeling, videoscript schrijven. Alles met of zonder humor twist.

Hou er wel rekening mee dat mijn schrijfstijl voor mijn genealogie artikelen anders is dan mijn privé columns. Dit heeft alles te maken met mijn focus voor SEO, waarbij ik voor de artikelen een andere schrijfstijl hanteer dan voor mijn prive columns. Sinds 2020 heb ik een Yoast certificaat waar ik erg trots op ben (there is more to come!).

Verder…

Ik hou erg van fitness en wandelen, heb een oprechte interesse in de ander en hou van gesprekken met diepgang. Ook krijg ik veel energie van lesgeven én les krijgen. En ik werk heel graag en hard maar dan wel uit vrijheid en groei.

Leren; of het nu is over stamboomonderzoek, (Amerikaanse) geschiedenis, archeologie, genealogie, cultuur, software, landen, Social Media, Mastermind, zelfontwikkeling of gezondheid. Dan vooral hoe wij voor de gek worden gehouden m.b.t. voeding, politiek, milieu, reclames en de negatieve invloeden van buitenaf.

Eén van mijn belangrijkste positieve vibes is om altijd te blijven leren – in de breedste zin van het woord!

Overzicht van mijn kwartierstaten

Mijn Yoast certificaten

Yolanda Lippens successfully completed the Yoast SEO for WordPress (block editor) course! Yolanda Lippens successfully completed the Block editor training course! Yolanda Lippens successfully completed the WordPress for beginners course! Yolanda Lippens successfully completed the SEO copywriting course! Yolanda Lippens successfully completed the SEO for beginners course!
cloud yolanda-lippens-yory

Onze vakantiefoto’s | Ons videokanaal | Overzicht stamboom | Privé columns

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...