Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Handleidingen voor stamboomonderzoek

Op Yory vind je veel handleidingen hoe je bronnen en archieven kunt vinden voor je stamboomonderzoek.

Handleidingen voor stamboomonderzoek

De opzet van Yory is om kennis over te dragen bij stamboomonderzoek. Hoe kan dat beter dan met handleidingen?

Op Yory vind je vele handleidingen over vele onderwerpen en archieven. Bijvoorbeeld over het vinden van een verklaring omtrent overlijden in het Regionaal Archief Tilburg, Memorie van Successie in het Nationaal Archief, Doopinschrijving na 1796 in het Rijksarchief in België.

Maar ook laagdrempeliger zoals een handleiding voor de DTB Boeken (Doop, Trouw en Begraaf), Geboorteregisters, Huwelijksregister en huwelijksbijlagen, en het overlijdensregister. Archieven van de kerk worden ook steeds meer openbaar. Denk aan de parochieboeken waar je waardevolle informatie kunt vinden.

Stappenplannen

Indie van Lieshout heeft vele handleidingen als stappenplannen geschreven hoe je bepaalde aktes of documenten kunt vinden voor je stamboomonderzoek. En vooral die – ondanks dat ze online staan – alsnog diep verborgen zijn. Hou er rekening mee dat deze stappenplannen in de loop van de tijd wat kunnen afwijken van de site die wordt beschreven. Net als deze site, is iedere site onderhevig aan updates en aanpassingen, waardoor het Stappenplan wellicht niet meer stapsgewijs te volgen is. Maar de grote lijnen blijven hetzelfde, waardoor je uiteindelijk toch bij je doel komt.

De Leidse bonboeken van onroernd goed
Hoge functie vinden in het ambtboek
Online stamboom van Yolanda Lippens
Beheersdossiers van het NBI
Averijgrossen een interessante bron
Belgische boefjes in de gevangenis
Handleidingen voor stamboomonderzoek
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...