Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Uitbrander

Uitbrander

In het begin had ik niets met hem te maken, maar naarmate de werkzaamheden bij m’n nieuwe werkgever intensiveerde, werd ik met hem geconfronteerd.

uitbrander pixabayMijn gedachte dat ik iedere collega toch wel had afgetast, bleek een illusie. In het begin was ik terughoudend; de nieuwe projecten zaten op een goed spoor, en nu kwam deze jongeman even zijn kant van het verhaal belichten. Ik zat te broeden op een uitbrander.

Omdat hij als General Manager een aardige vinger in de sportpap had, reageerde ik behoorlijk gereserveerd. Deze krachtpatser was van niets op de hoogte, stelde mijns inziens teveel vragen, en had overal een mening over. Zeer vermoeiend.

De weken vorderden,

alsof er niets was gebeurd startte ik het ene project na het andere waarmee ik goede resultaten boekte. Mijn enthousiasme werd wederom op de proef gesteld, toen mijn baas vertelde dat ik vanaf heden onder de General Manager zou vallen. Om deze fitnessboy als leidinggevende te zien vond ik zorgwekkend voor iemand die biologisch gezien m’n zoon zou kunnen zijn.

Als kersje op de taart was de wens dat wij wekelijks overleg zouden voeren. Omdat ik volledig selfsupporting was zat ik niet echt te wachten op een controleknakker. De slik was heet. Mijn band met de directeur was van hoog niveau, hoe zou zich dat bij deze jonge heer gaan ontwikkelen?

M’n brede heupen tegen de kribbe gooien,

zou niet verstandig zijn, ik realiseerde me dat de beste stap een toereikende moest zijn. Dus stelde ik me open voor zijn jonge energie en ‘o zo’ verhelderende argumenten. Naarmate de tijd vorderde leerde ik ‘onze Bas’ steeds beter kennen waardoor ik zowaar het idee kreeg dat ik deze bink wel eens goed kon gebruiken. Al snel maakte ik slim gebruik van m’n vrouweneigenschap en spande hem voor mijn karretje.

Vanaf heden was hij degene die iedereen achter de sportbroek zou gaan aanzitten. Oké, dit was ook de bedoeling, maar het gaf mij een gevoel van controle. Ander voordeel was dat ik nog maar één aanspreekpunt had in plaats van vier, en als er iets mis ging, hoefde ik maar één uitbrander te geven. Oké, dit was wishful thinking, maar het gaf mij een goed gevoel.

Onze overleggen werden,

net als wat meer bewegen doet voor het lichaam, steeds soepeler. Het verraste mij dat hij in korte tijd mijn wensen en opdrachten moeiteloos door de onderdanen uitgevoerd kreeg. Ik riep en zij draaiden. Ik begon het nut van deze spierbundel in te zien en maakte er vrouweigen volledig gebruik van.

Van zijn persoonlijke omgang werd ik ook snel gecharmeerd. Nu is onze directeur iemand die als geen ander weet hoe hij het beste uit iemand z’n tenen kan halen, maar mijn overtuiging dat alleen hij dat talent bezit, werd aardig op de conditieproef gesteld. Het bleek dat onze krachtpatser goed naar de directeur had gekeken, want hij nam gemakkelijk diens eigenschappen over. Hij bleek een uitstekende spiegel te zijn, intelligent, respectvol en geïnteresseerd in de mens achter het werk. Hij was complimenteus, ad rem, had humor, kon goed luisteren en communiceerde op een zeer opbouwende manier.

Als ik een onklaar idee op tafel neerlegde, nam hij het estafettestokje rap over. Als ik het even niet meer wist, vulde hij me moeiteloos aan. Eigenschappen die feitelijk zeer ongebruikelijk zijn voor een groen blaadje zoals hij.

Toen ik met volle teugen begon te genieten,

van ons teamwork, kwam hij met schrikbarend nieuws. Hij had z’n studie afgerond en ging ons definitief verlaten om op wereldreis te gaan. Weer was de slik heet. Ik wenste hem niet gemeend veel plezier toe om de wereld te gaan ontdekken, om vervolgens met een ‘leeg nest syndroom’ te gaan peinzen hoe ik de klus vanaf heden zou moeten gaan klaren. Onze band was inmiddels van het hoogste niveau, mijn angst was groot; hoe zou zich dit bij zijn plaatsvervanger gaan ontwikkelen?

Mijn waardering voor dit toppertje zal ik niet onder stoelen of fitnessbanken steken, ik wens onsportief dat hij snel terugkomt en hoop dat hij gaat inzien dat onze samenwerking toch vele malen bevredigender zal zijn dan te zwoegen met een rugzak door Azië. Ja, ik mis m’n uitvoerder, m´n spiegel, m’n aanvuller, maar vooral de verwachting hem ooit nog eens een echte uitbrander te kunnen geven.

Yolanda Lippens

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...