Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Bijna perfect

Bijna perfect

Het is bijna perfect. De tweedehands blauwe tapijttegels hebben we zelf gelegd, de beschadigde witte plafondtegels vervangen met die van de bovenverdieping, de muren in zachtgele kleur gesaust. De ramen en luxaflex geboend – met nadruk op boenen, de scharnieren geolied, de horren met zorg opgehangen. Met gemak de beuken vensterbanken opgehangen die schreeuwden om hangplantjes die uiteindelijk in het niets leken te verdwijnen.

bijna perfectMijn kantoor is meer dan 55 m2, met ramen die uitzicht bieden op een levendige straat. Hier is continue loop- en vrachtverkeer, de Hell’s Angels zie ik dagelijks voorbij komen blazen, waarbij ze stoer hun hand naar elkaar opsteken. Ik kreeg carte blanche voor een tweedehands keukenblok waarbij de keuze al snel was gemaakt voor een geel design.

Het hoofdkantoor is op loopafstand

met sportieve collega’s. Gelukkig is de afstand naar mijn huis te ver om fietstoeren uit te halen, dus staat mijn auto trouw voor de deur. Op de hoek zit een buurtsuper waar het dankzij de snackbar ernaast rond lunchpauze spitsuur is. Ik heb een nieuwe laptop, printer-en-kopieer-en-fax-in-één, bureaustoel, telefoon met headset, de archiefkast is gevuld met alle kantoorbenodigdheden die ik me maar kan wensen.

Mijn bureau heeft een grootte waar menig directeur jaloers op zal zijn. Met alle voorzieningen voor kabels en koppelingen voor uitbreiding zit ik als een pauw achter mijn parel. Ik ben voorzien van een koelkast en -attributen, senseo, waterkoker, en natuurlijk ontbreken de droppot en de snacks niets. Tijdens mijn zelfgeplande lunch kan ik zelf bepalen hoeveel hersenpokon ik opdoe.

De voordeur gaat van en op het slot wanneer ik dat beslis

Ik ben degene die hier huist, belt, overlegt, computert, regisseert, vloekt, lacht, eet, drinkt, naar de wc gaat en naar de radio luistert. Ruimte, rust, uitzicht, comfort en vrijheid sieren mijn werkplek. Het is bijna onderdeel van de dag van mijn dromen. Maar toch mist er iets.

‘Hoe was jouw weekend? Wat vind je hiervan? Wat staat die blouse je goed! Wil je ook koffie? Waar heb je die tas gekocht? Ach joh, laat ze toch kletsen. Moet je nou toch horen!’.

Mijn kantoor is bijna perfect, op één ding na. Collega’s.

Kwartierstaten Yolanda Lippens

Mijn up-to-date stamboom

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...