Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Voeg een foto toe aan een profiel in je stamboom

Het is een enorme verrijking van je stamboom om een foto aan het profiel toe te voegen. Maar wat als je geen foto hebt, of als de persoon leefde voordat de fotografie bestond?

profielfoto-stamboom-unsplash-yory
Bron: Pixabay

Het gezegde ‘Een foto zegt meer dan 1000 woorden’ is bij stamboomonderzoek zeker van toepassing. Want hoe boeiend is het om te zien hoe je voorouder of een familielid er vroeger uitzag?

Zo voeg je een foto toe

profiel foto stamboom
Het camera icoontje op een anoniem profiel (uit FTB)

Nagenoeg alle genealogie software heeft de optie om een foto te uploaden en te koppelen aan een persoon in je stamboom.

In de Family Tree Builder die ik gebruik, staat in het profiel van een man/vrouw een blauw icoontje van een camera.

Als je daar op klikt krijg je een scherm waar je een foto kunt uploaden van die persoon. Tip: zorg dat de foto niet al te groot is qua formaat (b.v. 200 x 300) én klein in Kb.

Groepsfoto

Je kunt ook een groepsfoto gebruiken (ervan uitgaande dat iedereen is overleden of toestemming heeft gegeven), waarvan je het gezicht van de persoon digitaal uitsnijdt als profielfoto. In de FTB kan je een groepsfoto uploaden, en dan het gezicht selecteren wat dan als profielfoto wordt gebruikt.

Voordeel is daarmee dat je ook de andere personen kunt koppelen aan hun profielen, als die natuurlijk ook in de stamboom staan.

Hoe ouder de foto, hoe jonger we eruit zien.’
Johan Anthierens, Vlaams journalist, satiricus en schrijver (1937-2000)


Wat als je geen foto hebt?

Als je geen foto van een bepaald persoon hebt, kan je tóch een foto uploaden! Hoe? Kijk dan eens naar het beroep van de persoon. Er zijn online genoeg rechtenvrije plaatjes te vinden van oude beroepen, of zie mijn Creditspagina. Een tekening of illustratie van een oud beroep geeft een goede indruk wat die persoon in zijn leven heeft gedaan.

Let op als het foto is waarbij een gezicht te zien is: Ondanks dat het rechtenvrije foto zal zijn, kan er toch verwarring ontstaan of het die persoon wel of niet is. Blur dan het gezicht weg, of maak een vermelding in de notities van het profiel dat de foto niet de persoon is.

Kortom,

Als je je stamboom wilt verrijken, is een profiel foto van een persoon in je stamboom een goed idee. Als je geen foto hebt, zoek dan een afbeelding van het beroep van die persoon.

Memories van Successie | Mijnheer de Redacteur! | Eén-, vijf- en tienjarige tafels | Adresboeken
Wie zoekt wie?
Hilarische spotprenten
FelixArchief scant je foto’s
Stamboom publiceren
Interview Volkskrant
Doodsoorzaken in NL en BE
‘Voeg een foto toe aan een profiel in je stamboom’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...