Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Zwart-wit foto’s inkleuren is een ware tijdmachine!

Heb jij ook een zwart-wit foto’s van een voorouder die je graag zou willen inkleuren? Dat kan nu!

zwart-wit foto's inkleuren
1969, ik wist niet meer dat mijn jurkje een rood biesje had!

Zwart-wit foto’s kunnen ook hun charmes hebben. Maar wie had ooit gedacht dat oude foto’s die als zwart-wit zijn gemaakt, nu omgezet kunnen worden naar een kleurenfoto?

De foto, die je niet anders kende dan zwart-wit, krijgt nu een nieuwe dimensie. Hierbij krijgt de persoon en zijn omgeving letterlijk een kleurtje. Hierdoor kun je details beter herkennen en de wereld zien zoals zij het toen zagen (nee, die was niet zwart-wit).

De techniek

De techniek hiervoor is ontwikkeld door MyHeritage. Zij staan vooraan met betrekking tot kwaliteit en realiteit van oude foto’s. Zelfs vage foto’s worden er duidelijker op na gebruik van hun tool.

Echter niet alleen MyHeritage biedt deze tool gratis aan. Ook Genealogie Online heeft de optie voor het zwart-wit foto’s inkleuren. Voor beide tools geldt dat de originele foto niet wordt aangepast, maar er een nieuw bestand wordt gecreëerd die je apart kunt downloaden.

Als ik de foto’s uit mijn puberteit bekijk, ben ik altijd blij dat ik mijn zoon niet ben.’
– Simon Carmiggelt, Nederlands schrijver (1913-1987)


Scannen van zwart-wit foto’s

Natuurlijk begint alles met het scannen van je zwart-wit foto’s. Zorg dat deze scant op een goede resolutie (300 dpi) en bewaar de originele scan als apart JPG bestand. Als je een smartphone hebt kan je via de MyHeritage app ook je oude foto’s scannen, waarna ze direct worden geüpload.

Aan de slag

Je kunt je zwart-wit foto’s gratis inkleuren bij MyHeritage en Genealogie Online. Voor beide sites moet je een gratis account aanmaken.

Conclusie

Samenvattend is deze tool onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn voorouders!

MyHeritage Genealogie Online

De tijdbalk van je voorouders | Personeel Spoorwegen | Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse
Wat is een nooddoop?
West-Indische Compagnie
Mijn stamboom
Wie heeft er geroddeld?!
Fout in duplicaat akte
Vind weeskinderen
Foto’s bij het FelixArchief
Ook genea-verslaafd?
Maak een stamboompuzzel
Terug in de tijd
‘Zwart-wit foto’s inkleuren is een ware tijdmachine!’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...