Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Levende familie vinden in je stamboom is cool

Levende familie vinden in je stamboom, en daarmee contact krijgen vind ik één van de leukste dingen van stamboomonderzoek.

levende familie
Foto: Wikimedia

Mensen die ik nog nooit ontmoet heb, maar die toch (dan al niet verre) neven of nichten blijken te zijn.

Wat extra leuk is dat zij herinneringen kunnen hebben aan jouw voorouders, terwijl ze in jouw leven nooit een rol hebben gespeeld.

Contact met levende familie

Hoe krijg je contact met deze mensen?

Natuurlijk hebben deze personen ook hun eigen stamboom met aan de andere zijde een andere voorvader/moeder.

Stap niet in de valkuil dat je automatisch al deze personen in jouw stamboom opneemt, tenzij je daar bewust voor kiest.

‘Tijdens onze familievakanties heb ik de meeste levenslessen geleerd.’

Zoekmogelijkheden

Google eens op kwartierstaat familie <naam> en zie eens wat voor resultaten je krijgt. Vaak hebben zij meer informatie over die persoon, waar zij hebben gewoond en misschien wie er geëmigreerd zijn.

Of andersom; misschien wisten zij niet eens dat hun betovergrootvader een onwettig kind was! Neem niet alle informatie die je van levende familie krijgt zomaar over; ook zij kunnen een fout maken. Dus blijf controleren.

Misschien hebben deze familieleden dezelfde herinneringen delen met gezamenlijke voorouders, of kunnen ze helpen om oude foto’s te dateren. Of maak eens een stamboomrapport waar jullie samen in staan. Doe eens een familie interview waarbij je ze deze vragen stelt. Vergeet de aangetrouwde familie niet, zij kunnen interessante feiten weten.Niet alleen krijgen, maar ook geven

Gegevens delen

Schroom niet om gegevens met elkaar te delen, idem voor gevonden aktes als JPG en kwartierstaten. Persoonlijk voel ik geen ‘recht’ op een akte, dus ben ik heel flexibel in het delen (geven) van mijn buit.

Hiermee bedoel ik niet alleen aktes, maar ook oude foto’s. Jouw 3e neef kan zomaar prachtige foto’s van je overgrootvader hebben! Deel samen een Dropbox of One Drive folder om aktes uit te wisselen. Zeker handig als jij een bepaalde akte niet kan vinden, en de ander wel. Misschien kunnen zij je wel kwartierstaten aanleveren die jouw vastlopers weer vlot trekken.

Naast mijn Lippens contacten, heb ik ook leuk contact met mensen uit mijn Biekart tak, Morison tak, van Eunen tak en Dannenburg tak. Ook zij delen hun gegevens en zo helpen we elkaar om onze gezamenlijke boom compleet te krijgen. En weet je wat zo leuk is? De meeste Lippens-en én Dannenburgers zijn net zo lang als ik!

Conclusie

Schroom niet om contact te zoeken met familieleden die je nog niet kent, maar hou er ook rekening mee dat mensen geen contact met je willen door verschillende redenen. Ik vind contact hebben in ieder geval juist super gaaf! Als ze wel willen, kunnen ze je misschien ook helpen met je familieverhaal schrijven?

Fabels en mythes van stamboomonderzoek | Ouders toevoegen en aanhechten
Verrijk je stamboom 1/3 2/3 3/3
Een borrelende baarmoeder
De ballonnen van mijn moeder
Je voorouders eren is een must
Maak een Genealogie Startpagina
Herkomst van de naam van Eunen
Was jouw voorvader lid van een Gilde?
Infographic maken van je stamboom
‘Levende familie vinden in je stamboom’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...