Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Facebook groepen zijn handig bij stamboomonderzoek

Als je een Facebook account hebt, focus je dan eens op groepen en pagina’s die speciaal voor stamboomonderzoek zijn opgericht. Als je niet op Facebook zit, wil ik je hierbij adviseren een account aan te maken.

facebook-genealogie-needpix-yory
Foto: Needpix

Vergeet alle negatieve verhalen over Facebook en onzinnige posts van ‘vrienden’. Je kunt deze namelijk heel goed negeren en je volledig richten op de uit de door jou gekozen groepen en pagina’s.

Verschil groep en pagina

Wat is eigenlijk het verschil tussen een Facebook groep en Facebook pagina?

Een Facebook groep is opgezet door een beheerder die anderen uitnodigt om lid te worden van zijn groep. Zodra je die uitnodiging accepteert, kan je reageren op een bericht of zelf berichten plaatsen (afhankelijk van de rechten die de beheerder geeft aan de leden).

Vooral voor vragen stellen is een groep erg handig. Je start dan je eigen ‘topic’ waar andere leden van die groep op kunnen reageren.

Liever een handvol vrienden in het echt, dan tienduizend vrienden op Facebook.’
Phara de Aguirre


Het voordeel is dat de groep bestaat uit gelijkgestemden waarmee je als bijvangst bevriend kunt raken met bepaalde leden. Het staat je namelijk vrij om iemand persoonlijk te benaderen waardoor een vriendschap kan ontstaan.

Facebook pagina’s over stamboomonderzoek

facebook pagina

Een Facebook pagina heeft een ander doel. Dit is namelijk een soort digitale ‘reclamefolder’ van een bedrijf of instantie. Of iets anders wat iemand wil promoten, zowel commercieel als niet-commercieel.

Ik post vrijwel dagelijks een bericht op mijn Facebook pagina. Zoals een nieuw artikel, of een nieuwtje wat ik heb gelezen en wil delen met mijn volgers.

Gerelateerde onderwerpen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in de Nederlandse geschiedenis, VOC of West-Indische Compagnie, oude foto’s, herinneringen over vroeger, slavernij of archieven? Over vrijwel ieder onderwerp is wel een groep of pagina te vinden. Zo niet, dan zet je er toch zelf eentje op?

Pas op wel dat je geen groepen gaat volgen die gaan over de stamboom van dieren. Tenzij je daar natuurlijk ook geïnteresseerd in bent.

Mijn Facebook webinars

Wist je dat je ook mijn webinars kunt volgen via Facebook? Ik geef die samen met MyHeritage over allerlei onderwerpen.

Ook een waarschuwing

Maar hierbij ook een waarschuwing: je tijd besteden op Facebook is leuk en kan nuttig zijn. Echter het grote blauwe monster kan flink wat onnuttige tijd van je leven opslokken. Zorg dus dat je niet verslaafd raakt (dat ben je misschien al aan je stamboom!), en blijf gefocust.

Conclusie

Gebruik Facebook voor je eigen voordeel en haal er de informatie vandaan die nuttig voor je kan zijn.

facebook pagina
Voorbeeld van een bericht op mijn Facebook pagina.
Verken de tijdbalk van je voorouders | Personeel zoeken bij de Spoorwegen | Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse
Wat is een nooddoop?
Maak een puzzel
Interview Volkskrant
Wie heeft er geroddeld??!
Vergeet de getuige niet!
Ten Bruggencate nummers
‘Facebook groepen zijn best handig bij stamboomonderzoek’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...