Interview Volkskrant: schudden aan de stamboom

Er zijn van die dagen dat je onverwachte cadeautjes in je schoot krijgt geworpen. Dat was ook de dag toen de Volkskrant mij belde voor een interview over deze website en mijn passie voor stamboomonderzoek.

Lees hieronder het interessante interview, met verwijzingen naar Wim Kros met zijn prachtige magazine ‘Familie in Beeld’, de voor-iedere-genealoog-basis websites Open Archieven en het Stamboomforum, en naar Ons Amsterdam, het maandblad waar ik met heel veel plezier vrijwillig mee samenwerk.

Lees hier de PDF (4 pagina’s)

Volkskrant-interview-yolanda-lippens

Vergeet vooral de moeder niet

Eén van mij speerpunten van kennisoverdracht is altijd de boodschap ‘vergeet je moeder niet’. Je bent een kind van 2 ouders, dus ook haar stamboom hoort bij jou.

Ook in die stamboom kunnen hele interessante personen bevinden.

Je hebt zóveel voorouders

Verder wil ik onderzoekers graag op het hart drukken dat ze best blij en trots mogen zijn op die ene voorouder die een bijzonder persoon was in 1690.
Maar realiseer je goed dat je op die lijn van aantal voorouders er honderden (zelfs duizenden) hebt. Want van 2 ouders, ga je naar 4 grootouders, 8 overgrootouders, 16 betovergrootouders, enzovoorts!

Dus je bent een kind van zoveel voorouders, waarmee de ‘verdunning’ van de afstamming van die persoon ineens in een ander daglicht komt.

Des te meer een reden om alsmaar verder te blijven zoeken naar ál je voorouders.

Webinars en Live Overzicht handleidingen Kranten van vroeger
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Tip: Zo gebruik je de akte checklist
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Je ontvangt maandelijks nieuwe artikelen


Interessante artikelen

yory