Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Mijn interview in de Volkskrant ‘schudden aan de stamboom’

Er zijn van die dagen dat je onverwachte cadeautjes krijgt, dat was de dag toen de Volkskrant mij belde voor een interview over deze website en mijn passie voor stamboom onderzoek.

Lees hieronder het interessante interview, met verwijzingen naar Wim Kros met zijn prachtige magazine ‘Familie in Beeld’, de voor-iedere-genealoog-basis websites Open Archieven en het Stamboomforum, en naar Ons Amsterdam, het maandblad waar ik met heel veel plezier vrijwillig mee samenwerk.

Lees hier de PDF (4 pagina’s)

Volkskrant-interview-yolanda-lippens

Vergeet vooral de moeder niet

interview volkskrant
Bron: FPX Here

Eén van mij speerpunten van kennisoverdracht is altijd de boodschap ‘vergeet je moeder niet’. Je bent een kind van 2 ouders, dus ook haar stamboom hoort bij jou. Ook in die stamboom kunnen hele interessante personen bevinden.

Je kunt er dan zelfs achter komen of je voorouders al eerder met elkaar verbonden waren. Dit noemen we kwartierherhaling.

Een goed interview is een aangename schok tussen twee persoonlijkheden.’
Marc Didden, Vlaams cineast en journalist (1949-)


Je hebt zóveel voorouders

Dus je bent een kind van zoveel voorouders, waarmee de ‘verdunning’ van de afstamming van die persoon ineens in een ander daglicht komt.

Des te meer een reden om alsmaar verder te blijven zoeken naar ál je voorouders.

Verder wil ik onderzoekers graag op het hart drukken dat ze best blij en trots mogen zijn op die ene voorouder die een bijzonder persoon was in 1690. Maar realiseer je goed dat je op die lijn van aantal voorouders er honderden (zelfs duizenden) hebt. Want van 2 ouders, ga je naar 4 grootouders, 8 overgrootouders, 16 betovergrootouders, enzovoorts!

Over betrouwbaarheid en bronvermeldingen | Hier met die erfenis! | Muziek van je voorouders
Stamboom splitsen
Fabels en mythes
Wat is een proband?
Wie zoekt wie?
Ouders aanhechten
DNA Onbekend
Zo jong overleden
Vaarwel Nederland
Misschien verdronken?
Mijn interview in de Volkskrant ‘schudden aan de stamboom’

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...