Nooit meer een verjaardag van je familie vergeten

In je stamboom zal waarschijnlijk ook levende familie staan met hun verjaardag of jubileum. Zou het niet leuk zijn om ze op die dag een berichtje te sturen met een felicitatie?

freepik-verjaardag-yolanda-lippens-yory
Foto: Freepik

Afhankelijk van de software die je gebruikt, kan je attent gemaakt worden op een verjaardag van een verre neef of nicht. Of een jubileum van een oudoom die 25 jaar is getrouwd.

Let op privacy

https://www.yory.nl/stamboom-behouden-overleden/Voorwaarde is natuurlijk wel dat die data in je stamboom staat. Hou hierbij wel rekening met de privacy van de nog levende familieleden. Je mag hun gegevens niet zomaar publiceren en alleen voor jezelf gebruiken.

Zodra een persoon is overleden, wordt de verjaardag niet meer weergegeven, maar wel de ‘herdenking van overlijden’.

De kalender van MyHeritage

Als voorbeeld neem ik de verjaardagskalender van MyHeritage. Op de site vind je – als je bent ingelogd – bij Start > Mijn familiegebeurtenissen uitgebreide mogelijkheden om je persoonlijke verjaardagskalender te bekijken.

Diplomaat: iemand die de verjaardag van zijn vrouw weet, maar die haar leeftijd vergeten is.’
– Robert Frost, Amerikaans dichter (1874-1963)


Je kunt verjaardagswensen klaar zetten die door MyHeritage op de datum van de verjaardag worden verstuurd. Ook is dit een goede check om te zien of je geen dubbele profielen hebt ingevoerd.

Je kunt ook handmatig een gebeurtenis aanmaken als een datum niet in een profiel voorkomt, maar je wel belangrijk vindt om te herinneren. Daarnaast kun je instellen dat je een email ontvangt met de aankomende verjaardagen.

verjaardag jubileum
Screenshot van mijn kalender van 2 familieleden

Genealogie Online ‘Vandaag in het verleden’

Genealogie Online doet het anders, maar wel interessant. Onderaan dit (en ieder ander) artikel zie je het kopje ‘Vandaag in het verleden’ met een lijst van gebeurtenissen. Hier zie je mijn familieleden met hun geboorte-, huwelijks- en overlijdensdatum. Grappig is dat deze lijst teruggaat tot de oudste datum die je hebt ingevoerd.

Als je je publicatie op Genealogie Online hebt staan, kan je die lijst ook bekijken via de basispagina van je stamboom publicatie.

Conclusie

Al met al kan de verjaardag van een familielied een leuke aanleiding zijn om een persoonlijke felicitatie te sturen. Ook voor die familieleden waar je niet zo close mee bent. Wie weet wat daar voor vriendschap weer uit voortkomt?

Facebook groepen zijn handig! | De tijdbalk van je voorouders | Personeel bij de Spoorwegen
Zwart-wit foto’s inkleuren
Nijmeegse Vierdaagse
Maak eens een puzzel
Zoek in weeshuizen
Over de WIC
KNIL Interneringskaarten
‘Vergeet nooit meer een verjaardag of jubileum van je familie’
Deel dit artikel op

Ga naar de auteurspagina

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief

Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Tip: Zo gebruik je de akte checklist

Interessante artikelen

Aan de slag met zoeken

yory
Deel dit artikel op