Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Inschrijvingsregisters van de Nijmeegse Vierdaagse

Wat is er zo interessant aan om oude deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse terug te vinden? Aan de ene kant het feit dat ze meededen, en aan de andere kant om te weten dat ze toen nog in leven waren!

Nijmeegse Vierdaagse
Foto: Archief Nijmegen

De Nijmeegse Vierdaagse wordt sinds 1909 jaarlijks gehouden op de 3e dinsdag in juli. Het wandelevenement is de oudste en bekendste van Nederlands.

Militair event

Het is begonnen als een militair event, maar door de jaren heen zijn er meer burgers bijgekomen.

De Vierdaagse krijgt ook internationale bekendheid als ‘The Walk of the World‘, er doen namelijk meer dan 80 nationaliteiten mee.

De organisatie

Stichting DE 4DAAGSE is de organisator van de Vierdaagse, met steun van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), de gemeente Nijmegen en defensie. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers.

De routes zijn iedere dag anders: door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, en breed rondom Nijmegen. Tijdens de ‘Dag van Groesbeek’ stoppen de militairen bij de Canadese militaire begraafplaats om gesneuvelde militairen in de Tweede Wereldoorlog te eren.

Start- en Finish

De Start- en Finish was altijd aan het Keizer Karelplein. Echter is die verplaatst naar de Wedren omdat daar meer ruimte is. Militairen die meelopen starten vanaf het militaire kamp Heumensoord. De deelnemers kunnen vanaf 04:00 uur starten, met een uiterlijke finishtijd om 17:00 (vrijdag 18:00).

Vanaf 1928 werd de Nijmeegse Vierdaagse geopend met een kleurrijke vlaggenparade. Ook deze is destijds verplaatst naar Stadion de Goffert. Maar deze is in 2011 toch gestopt wegens verminderde belangstelling.

Wie lang wandelen wilt, neemt rust onderweg.
– Casimir Delavigne, Frans dichter en toneelschrijver (1793-1843)


Conclusie

Heb jij voorouders of familieleden uit de regio Nijmegen? Mogelijk kan je je stamboom uitbreiden met hun deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het inschrijvingsregister bevat totaal bijna 47.000 personen.

Inschrijvingsregister Vierdaagse Nijmegen 1921-1939
Wie roddelde er vroeger? | Voorouders bij de West-Indische Compagnie | Kruiswoordpuzzel van je stamboom
KNIL Interneringskaarten
Akte datum vs gebeurtenis
Mijn stamboom online
Aannames doen of niet?
Faillissementen zoeken
Duitse voorouders
Inschrijvingsregisters van de Nijmeegse Vierdaagse 1921-1939

Bron: Wikipedia

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...