Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Stamboom aktes en documenten delen doe je zo!

Onlangs liet stamboom collega Edwin van Lieshout mij zien hoe hij zijn stamboom aktes online deelt met anderen. Is zijn manier van stamboom aktes delen eigenlijk wel verstandig?

stamboom-aktes-delen-yory-pixabay
Foto: Pixabay

Mijn stamboom staat op My Heritage bij Family Tree Builder. Dit programma heeft de mogelijkheid om in het profiel van de voorouder foto’s te uploaden.

Dit kunnen zowel de portretfoto’s, als beroepenplaatjes zijn. Maar ook screenshots van aktes en scans van belangrijke documenten.

Hoewel ik met enkele familieleden een Dropbox map heb om samen stamboom aktes te delen, moet ik dat toch iedere keer handmatig bijhouden.

Wat is een betere oplossing?

Mijn verzameling stamboom aktes

Inmiddels heb ik duizenden stamboom aktes verzameld waar ik zeer trots op ben. Dit zijn niet alleen mijn credits, maar ik heb ook veel aktes van anderen gekregen.

‘Indien je vreugde wilt vermenigvuldigen, moet je het delen.
Pythagoras


Mijn verzameling bestaat uit screenshots van:

Ondanks deze grote verzameling heb ik nog veel voorouders niet gevonden. Weet jij meer over ze?

Aktes goed ordenen

Om overzicht te houden in deze verzameling heb ik mijn aktes goed geordend. Hiermee bedoel ik niet alleen de naam van het bestand, maar ook de indeling van de mappen met de familienamen.

De hoofdverdeling van mijn mappen is consequent GEB, HUW, OVL. Hierin heb ik mappen gemaakt met de familienamen, echter wel rekening houden met de hoeveelheid aktes.

Zodra het aantal teveel wordt, maak ik een aparte map voor die familienaam aan.

Je kunt ook een aparte map INFO maken, zoals geschiedenis, hun genealogie vaktermen, vernoemingsregels, benamingen van de generaties, doodsoorzaken, overzicht van de bloedlijnen, oude plattegronden van steden, of b.v. inschrijvingen van kentekenplaten.

Maak ook een map aan twijfelgevallen, wie weet heb je die later nodig.

Stamboom aktes delen

Je mag alles van mij hebben. Maar wel op de voorwaarde dat je er iets nuttigs mee doet. Dus dat je de akte verwerkt in je stamboom én jouw gegevens opnieuw deelt met anderen. Zo helpen we elkaar!

Deze documenten staan in One Drive: gezinskaarten, geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes. Je moet wel even inloggen of een gratis account maken om de mappen te zien.

De Genealogie Werkbalk
Herkomst van de naam Lippens
Verrijk je stamboom (2/3) en (3/3)
Familie interview voorbereiden
Vragenlijst voor het familie interview
Stap in de Gouden Eeuw
Is een beeldbank nuttig?
Herkomst van van Eunen
Pinterest gebruiken? Doen!
Wat is kwartierherhaling?
‘Stamboom aktes delen doe je zo!’
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wil je de bewijsvoering van mijn stamboom zien?
Hier vind je al mijn aktes: https://www.yory.nl/stamboom-aktes-delen-doe-je-zo/

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Zoek je voorouders op Open Archieven

Lees ook...