Volg Yory op Facebook Twitter Pinterest YouTube LinkedIn

Missie | Team Yory | Contact | Nieuwsbrief

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Bahasa Indonesia ID

Doe een familie uitje dwars door je verleden

Gaat het familie uitje weer naar de Efteling, of doen we het deze keer eens anders, b.v. iets met je verleden? Wat dacht je van een gepersonaliseerd familie uitje dwars door je verleden?

familie-uitje-kroon-tours-yory
Bron: Pixabay

Alsof je op de koffie gaat bij je betovergrootouders. Waar zijn voorouders zijn geboren, getrouwd, hebben gewoond, geleefd, gewerkt en overleden?

In welke straat is de oma van jouw oma geboren? Waar kocht zij haar brood? Op welke school zat de opa van jouw opa? Was die markt er toen ook al? Was een van je voorvaders misschien poorter?

De unieke familietours van Yvonne Kroon laten je alles zien – en alles wordt op maat gemaakt. Met veel aandacht en zorg.

Ruim een maand voordat de tour is geboekt, begint Yvonne al met het voorwerk. Speuren naar je voorouders én de krenten in de pap. Via een vragenlijst verzamelt ze informatie en foto’s over de uitgekozen voorouders.

Gewapend met informatie uit het archief

Voor de smeuïge details gaat Yvonne naar het archief om bijzondere weetjes over de locaties of mensen te weten te komen. Want waren stellen wel wettig gehuwd?

Welke rampen of epidemieën speelden er in die tijd, stam je misschien van de elite af, zaten er boeven in de familie, en waaraan zouden je voorouders aan overleden kunnen zijn?

‘De band die je ware familie verbindt is niet een van bloed, maar van respect en vreugde in elkaars leven.
Richard Bach, Amerikaanse auteur


Yvonne stippelt ze een persoonlijke route uit, langs de huizen, winkels, straten en punten waar deze voorouders geleefd hebben. Op deze manier weet ze jouw familieverhaal wel heel gaaf te maken!

De groep bestaat uit louter familie, zowel in de horizontale (broers, zussen, neven, nichten) als verticale lijn (ouders, grootouders, overgrootouders). De focus ligt vooral op de 4e en 5e generaties, waar opa en oma nog in de wieg hebben gelegen.

Door de ogen van je voorouders

Doe een familie uitje dwars door je verleden
Een jongen met een hoepel, rond 1880 (Wikimedia)

Het fijne van een groep met verticale generaties, is dat kinderen de stad door de ogen van hun voorouders zien.

De ouders zullen nog verhalen kunnen vertellen over die plek, de grootouders over een andere plek. Daar speelde je overgrootvader met zijn hoepel, daar zat je oma op dansles.

Plekken kunnen ook veranderd zijn. Een pand waar ooit je betovergrootvader in de fabriek heeft gewerkt, is nu misschien verbouwd naar een restaurant. Of blijkt dat er in de familie bepaalde gewoontes zijn, die ooit zijn begonnen bij je betovergrootmoeder.

E-book met hardcover fotoalbum

Yvonne maakt van alle verzamelde informatie een e-book, inclusief een diagram van de stamboom, die als basis dient tijdens de tour. Kinderen worden gevraagd om hieruit route-instructies te geven, andere deelnemers worden gevraagd om foto’s te maken.

Na de tour maakt ze ook nog een persoonlijk hardcover foto album, waarin alle herinneringen gebundeld worden, inclusief overzichten van de stamboom. Succes gegarandeerd! En voor degene die er niet bij waren, kan je altijd nog een familie reünie organiseren.

Een familie uitje om altijd te herinneren

In plaats van een rollercoaster in een pretpark, krijg je met dit unieke op maat gemaakte familie uitje een rollercoaster door je familie geschiedenis. En natuurlijk is de aangetrouwde familie ook van harte welkom. Mits ze zich gedragen.

Je hebt zo’n bijzondere familietour al voor € 35 per persoon (op basis van 20 personen). Tevreden? Uit je enthousiasme op een stamboomforum, wellicht kan je er anderen ook mee helpen!

Website Kroontours
Ouders toevoegen of aanhechten | Belgische soldaten | Geschiedenis van de rechtspraak in NL | Flevolands Archief
Op zoek naar je biologische vader?
Zo kan je oude foto’s dateren
Webinars en Facebook Live Sessies
Hofhouding van het Koningshuis
Naamvariaties bij stamboomonderzoek
Familie interview voor je stamboom
Een stamboom diagram maken
Stap in de Gouden Eeuw
Live: stamboomonderzoek organiseren
20 vragen over stamboomonderzoek
‘Doe een familie uitje dwars door je verleden’

Tegelijk met het publiceren van dit artikel staat Yvonne ook in het GEM Magazine:

familie uitje yvonne kroon
Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief


Ieder kwartaal
Download gratis de akte checklist

Download gratis de akte checklist

Wil je ook de nieuwsbrief?


Zo gebruik je de akte checklist
over yolanda lippens

Ik ben de oprichtster van Yory. Een uit de hand gelopen hobbysite over mijn stamboomonderzoek en familiegeschiedenis met de bevindingen die ik online wilde delen. Met een groei van honderden artikelen over brede categorieën, heeft Yory inmiddels tienduizenden bezoekers per maand. Sinds 2022 wordt Yory versterkt door een team van auteurs met ieder zijn eigen specialiteit op genealogie gebied. Ik glunder dagelijks van trots en dankbaarheid.

Verder schrijf ik graag over dingen waar ik gelukkig van word. Over natuurlijk stamboomonderzoek, voorouders en mijn leven. Alles educatief en oplossingsgericht bedoeld. Want ook daar word ik gelukkig van. Mijn privé columns zijn korte waargebeurde verhalen. Maar dan wel met een vleugje drama en gedrenkt in humor. Zo ben ik dan ook wel weer.

Zoek je voorouders op Open Archieven

Zoek je voorouders op MyHeritage

NL_FTFCbanners_480320_01.png

Lees ook...